Humanitarna akcija Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji

Dana 03. lipnja 2011.g. u Dječjem domu „Tić“ Rijeka upriličeno je simbolično uručivanje čeka – donacije Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji.
Akcija prikupljanja sredstava za Dječji dom „Tić“ Rijeka pokrenuta je u sklopu nastojanja Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji da studentice i studente potakne na društveno koristan rad. Tijekom svibnja ove godine, u okviru kolegija Menadžment neprofitnih organizacija, studenti su organizirali akciju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć Dječjem domu „Tić“ Rijeka kada je prikupljeno ukupno 7.222,00 kuna.U sklopu Fakulteta djeluje humanitarna udruga Extra tourist koja potiče studente i djelatnike na prikupljanje sredstva za različite humanitarne akcije te na volontiranje u različitim udrugama i institucijama, a s ciljem razvijanja socijalne osjetljivosti i svijesti o snazi pojedinca kao pokretača promjena u civilnom društvu i društvu sveukupno.
Humanitarnoj akciji odazvao se veliki broj studenata i djelatnika Fakulteta, a donirana sredstva „Tić“ će namijeniti nabavi psihologijskih mjernih instrumenata te materijala za provođenje preventivnih programa i terapijskog rada s djecom.  U tom smislu ovakva donacija predstavlja hvale vrijednu gestu te je pokazatelj socijalne osjetljivosti svih sudionika humanitarne akcije.

Donaciju kao i prikupljene slatkiše za djecu ravnateljici „Tić-a“ uručili su studentica Ines Čevapović kao predstavnica studenata te prof.dr.sc. Daniela Gračan kao predstavnica profesora i djelatnika Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji.
Cijelo događanje upriličeno je povodom Međunarodnog dana djece žrtava nasilja (04. lipnja) kojeg „Tić“ tradicionalno obilježava i tom prigodom želi podsjetiti da je problem tjelesnog, emocionalnog i seksualnog zlostavljanja djece prisutan u gotovo svim sredinama te da mnoga djeca u našem okruženju pate zbog različitih vidova zlostavljanja. Također, ovom prigodom želimo podsjetiti i upoznati sve građane s mogućnostima dobivanja stručne pomoći i podrške u Savjetovalištu “Tić-u“ te programom poludnevnog boravka kao i mnogobrojnim preventivnim programima o kojima više informacija možete dobiti na ovoj strani:
O nama

 

Posjet djece “Šumi Striborovoj”

U petak, 27.05.2011.g., korisnici doma obišli su poučnu planinarsku stazu "Šuma Striborova" uz stručno vodstvo članova PD "Kamenjak" Borisa Kurilića i Verdana Grubelića. Upoznali su se tako s…

Šetnja Grohovom

Dana 17.06.2011. Djelatnici, korisnici i njihovi  roditelji/skrbnici proveli su dan u šetnji Grohovom do jezera Valići uz stručno vodstvo vodiča iz PD Kamenjak