Edukativni kviz u sklopu projekta „Živim život bez nasilja“

Dana 30. svibnja 2014. godine, u Osnovnoj školi „Kozala“ održan je edukativni kviz o nasilju u kojem se natjecalo 80-ak učenika sedmih razreda osnovnih škola “Kozala“, “Brajda“ i „Škurinje“. Edukativni kviz proveden je u sklopu nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“, a vodila ga je Nataša Makarun, psihologinja “Tića”, koja je po završetku kviza, zajedno sa policijskom službenicom I. policijske postaje Rijeka, Antonijom Ferenčak, dala dodatna pojašnjenja na svako od pitanja u kvizu.
Učenici su riješavali edukativni kviz podijeljeni u skupine. Cilj kviza, koji je konstruiran u okviru projekta „Ambasadori Tića“, a sadrži pitanja o različitim oblicima nasilja, bio je da učenici pokažu naučena znanja na njima prilagođen i zabavan način. Osim edukativnog kviza, u sklopu projekta „Živim život bez nasilja“, održano je više različitih aktivnosti. Dvodnevno događanje započelo je u četvrtak kada su učenici iz triju osnovnih škola sudjelovali u interaktivnoj radionici koju su vodili policijska službenica Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske, Ingrid Mavrić i predstavnik nevladine organizacije “Status M”, Mislav Mihael Mandir.Nakon toga prisutni školarci, ali i mnogobrojni uzvanici pogledali su kazališnu predstavu: “Nasilje, za nasilje nema opravdanja” u režiji Zijaha Sokolovića i izvedbi glumaca udruge Riječi/Prave/Predstave, Petre Kurtele i Vedrana Komeričkog.
U petak je program započeo Edukativnim kvizom o nasilju nakon kojeg je slijedila debata Debatnog kluba riječke Osnovne škole „Podmurvice“ pod voditeljstvom psihologinje Nade Kegalj na temu “Nogometni navijači potiču nasilje“ , a i nastavku aktivnosti  učenici su sudjelovali u projektu “Trening životnih vještina“ te su osmislili prigodni igrokaz pod nazivom „Scena je vaša“.
Navedenim aktivnostima učenici su dodatno senzibilizirani za problem nasilja  nad I među djecom.

Predavanje za roditelje u OŠ “Brajda”

U četvrtak, 29. svibnja u OŠ "Brajda" održano je predavanje za roditelje učenika 4a razreda. Tema predavanja bila je „Agresivnost kod djece i uloga roditelja“. Predavanje je održala…

Održano druženje volontera „Tića“

U ponedjeljak, 02. lipnja 2014.g., održan je supervizijski sastanak i druženje volontera Dječjeg doma „Tić“ Rijeka. Sastanak je dio trajne supervizije i edukacije volontera na kojem su se…