Ambasadori „Tića“ sudjelovali na tribini povodom 10. rođendana Ureda pravobraniteljice za djecu u Rijeci

Dana 04. listopada 2017.g. predstavnici pete generacije ambasadora „Tića“, na poziv Ureda pravobraniteljice za djecu, sudjelovali su na tribini organiziranoj povodom proslave 10. obljetnice rada riječkog Ureda pravobraniteljice za djecu u Rijeci. Ambasadori su tom su prilikom u Gradskoj vijećnici predstavili svoj rad i misiju ambasadora nenasilja te aktivnosti u kojima su tijekom svog mandata sudjelovali, kao i one aktivnosti koje su poduzeli u svojim školama.
Tribina pod nazivom „Deset godina riječkog ureda pravobraniteljice za djecu – postignuća i izazovi“ održana je u Dječjem tjednu, koji se u Hrvatskoj obilježava u prvom tjednu mjeseca listopada.
Na tribini su predstavljena postignuća u zaštiti prava djece, izazovi s kojima su se pravobraniteljica i njezini suradnici suočavali u proteklome razdoblju, te suradnja s lokalnim i regionalnim tijelima, organizacijama i stručnjacima te udrugama koje rade s djecom. Stoga su, pored ambasadora „Tića“, svoj rad predstavila i djeca iz Društva Naša djeca Opatija, te Mreže mladih savjetnika. Na tribini su sudionici, promišljali o tome kako biti još uspješniji i učinkovitiji u zaštiti, praćenju i promicanju prava i najboljih interesa djece, kako ostvariti još bolju suradnju te kako biti dostupniji djeci.

Održano predavanje „Sigurno dijete – uloga roditelja“

U ponedjeljak, 02. listopada s početkom u 17.00 sati, u OŠ Kozala održano je predavanje „Sigurno dijete – uloga roditelja“. Predavanje je namijenjeno roditeljima učenika nižih razreda, a…

Studenti Predškolskog odgoja u stručnoj posjeti

Posjetili su nas studenti treće godine Učiteljskog fakulteta, u pratnji profesorica Nataše Vlah i Jasne Arigoni. Studenti, koji su već poznavali rad "Tića" i prije dvije su godine…