Djeca fotografirala riječke nogometaše

Dana 17. studenog 2016.g. Hrvatski nogometni klub Rijeka ugostio je djecu iz poludnevnog  boravka Dječjeg doma “Tić” Rijeka koja su, u sklopu humanitarne akcije “Foto Tić”, fotografirala riječke nogometaše. U ugodnoj atmosferi u kampu HNK Rijeka i uz podršku organizatora humanitarne akcije djeca su provela zanimljivo popodne.

Humanitarnu akciju „FOTO TIĆ“ organizirala jegrađanska inicijativa fotografa – Ivica Tabula, Nebojša Anić, Željko Maletić, Nenad Šućurović i Majda Anić, kao grupa volontera entuzijasta koja je u Dječjem domu „Tić“ Rijeka organizirala Kreativnu školu fotografije „FOTO TIĆ“ za djecu uključenu u poludnevni boravak.
Kreativna škola fotografije „FOTO TIĆ“ provodila se u Dječjem domu “Tić” Rijeka u periodu od rujna do studenog 2016. godine jednom tjedno kao kombinacija teorijskih predavanja i praktičnog rada u vidu fotografiranja i obrade fotografija. Podršku ovom projektu dalo je i Ministarstvo socijalne politike i mladih donacijom sredstava za kupnju pet fotografskih aparata.
Po završetku „Škole“ organizirana je humanitarna akcija pod nazivom „FOTO TIĆ“ sa ciljem prikupljanja humanitarne pomoći kroz prodajnu izložbu radova polaznika Kreativne škole fotografije „FOTO TIĆ“, a radovi će, osim na ovoj izložbi, biti izloženi i na štandu (drvenoj kućici) na riječkom Korzu u periodu od 12. do 16. prosinca 2016. godine.Također, u suradnji s NK Rijekom organizirano je fotografiranje nogometaša te humanitarna prodaja aukcijskog tipa, potpisanih fotografija nogometaša, a koja će se održati dana 26. studenog 2016. godine u prostorijama nogometnog kampa Rujevica.
Sredstva prikupljena tijekom ove humanitarne akcije namijenjena su organizaciji višednevnog izleta za djecu, korisnike Dječjeg doma „Tić“ Rijeka.

Za roditelje

(više…)

Ambasadori „Tića“ obilježili Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece (19.11.)

Dana 18. studenog 2016. godine ambasadori "Tića" sudjelovali su u interaktivanoj edukativnoj radionici na temu vršnjačkog nasilja u okviru koje su aktivno promišljali o ulogama različitih sudionika u…