Premijerna izvedba glazbene predstave za djecu "Mrav, Mrav, Mrav i Cvrčak" u Tiću

13. listopada 2011 

Dana 29. rujna 2011.g. u Dječjem Domu „Tić“ Rijeka gostovao je Teatar "OZ" iz Lovrana koji je premijerno izveo glazbenu predstavu za djecu "Mrav, Mrav, Mrav  i Cvrčak". Predstavi su prisustvovala djeca korisnici poludnevnog programa i savjetovališta te volonteri „Tić-a“.

Radi se o duhovitoj glazbeno - edukativnoj priči za djecu koja je nastala na temelju jedne od najpoznatijih Ezopovih basni "Cvrčak i mravi". Predstava je glumačko – lutkarska (animacija predmeta, teatar sjena) u kojoj se svira i pjeva uživo te na vrlo zanimljiv način predstavlja instrument saksofon te život mrava kroz sva godišnja doba.

Priča nam poručuje da moramo biti vrijedni, marljivi, radišni poput mrava, ali ponekad i bezbrižni poput Cvrčka. Prihvatiti se u svojoj različitosti, sa svim manama i vrlinama i na taj način kreirati suživot.

Kroz predstavu se provlači glazba A.Vivaldija „Četiri godišnja doba“. Cvrčak svira puhački instrument saksofon, a pažljivo odabrani glazbeni primjeri pobudili su dječju pažnju, razveselili ih i educirali. Na poznate melodije napisan je tekst koji progovara o likovima iz priče te su tako djeca mogla i aktivno sudjelovati. Autori predstave imali su za cilj približiti klasičnu i druge vrste glazbe djeci već u najranijoj dobi i na njima prihvatljiv način. 

Teatar OZ osnovan je prije 3 godine i djeluje u sklopu  Glazbenog studia "Oz", čiji je cilj i zadaća rana edukacija djece i odraslih na temu glazbeno scenskog odgoja, otkrivanje glazbenih afiniteta kroz malu školu blok flaute te kao priprema za glazbenu školu.  "OZ" čine: Mihaela Sirotnjak Železnik i Anton Železnik. 

Program Teatra verificiran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a do sada su na originalan način osmišljene i odigrane predstave: "Drvo ima srce" i „Lažeš Pinokija". Predstava "Mrav, Mrav, Mrav i Cvrčak" treća je u nizu predstava dok je "Drvo ima srce" do sada izvedena čak 126 puta.

       

 Dječji dojmovi:

"Bili su mi jako dobri i zanimljivi. Ta mi se predstava jako sviđa i opet bi ju pogledao. Glumci su mi jako lijepi.

 "Meni se jako svidjela, jer je bila dobra zima i lijep završetak"

 "Ta mi je predstava bila prekrasna zbog kostima i smiješnih viceva i voljela bi da opet dođete."

 "Dragi su, lijepi su, sviđa mi se."     

 "Lijepi su i bilo je zabavno!"

 "Predstava mi je bila dobra."

 "Sviđalo mi se sve osim kad je mrav umro."

 "Svidjela mi se predstava i želim da opet dođu u „Tić“ s nekom novom predstavom i ponovno nas oduševe..."

 "Bila mi je odlična ta predstava i volio bih je opet vidjet."

 "Sve super!!"     

  

 
© 2010 TIĆ - zaštita djece od zlostavljanja i zanemarivanja | Izrada web stranice: NEON STUDIO