Tić Rijeka | Događanja
Edukacija u Osijeku o sigurnosti na internetu

U periodu od 03. do 05. listopada 2016. godine Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka, u suradnji sa Ministarstvom socijalne politike i mladih, organizirao je edukaciju na temu "Sigurnost i zaštita djece na internetu - prepoznavanje i prevencija." Edukacija je bila namijenjana stručnjacima iz centara za socijalnu skrb i drugih ustanova socijalne skrbi koje skrbe o djeci i mladima, a koji su kroz predavanja dobili uvid u prepoznavanje zlostavljanja na internetu te mogućnosti rada i prevencije istog. Predavači su bili stručnjaci različitih profila, a o psihološkim aspektima nasilja nad i među djecom putem interneta te iskustvima iz prakse govorila je mr. Tamara Žakula Desnica, ravnateljica „Tića“.

 
Europski tjedan mobilnosti

Dana 22. rujna 2016. g. korisnici Dječjeg doma „Tić“ Rijeka, zajedno sa svojim odgajateljicama, sudjelovali su u manifestaciji u sklopu Europskog tjedna mobilnosti pod nazivom „Dan bez automobila“. Cilj manifestacije bio je probuditi svijest građana o važnosti kretanja i održivog prometa u urbanim sredinama. U Ulici Dolac, koja je tog dana bila zatvorena za sav promet, korisnici su vozili bicikle, posjetili izložbu likovnih radova, isprobali simulator vožnje , a poneki su se okušali i u likovnim radionicama.

Više...
 
Nastavlja se suradnja sa BK Sušak – Rijeka

Sa početkom ove školske godine nastavila se suradnja Dječjeg doma „Tić“ Rijeka sa Badminton klubom Sušak - Rijeka. Zahvaljujući susretljivosti i dobroj volji trenera u BK Sušak - RIjeka djeci, uključenoj u poludnevni boravak u "Tiću", omogućeno je redovito treniranje badmintona već šestu godinu.

 
Regionalni susret na temu zaštite djece

Dana 22. i 23. rujna  2016.g. održan je “Regionalni susret predstavnika resurs osoba iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije“ u Beogradu, u okviru projekta ChildHub za Jugoistočnu Europu. Susret je iniciran od strane lokalnih partnerskih organizacija koje su uključene u projekt – Save the Children North West Balkan (BiH), Hrabri telefon (Hrvatska) i Centra za integraciju mladih (Srbija), a na njemu je sudjelovala psihologinja Ljiljana Bubnić.

Više...
 
Obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Dana 22. rujna 2016.g. u organizaciji Riječke mreže za pružanje psihosocijalne potpore žrtvama nasilja, a u suradnji s Odjelom prevencije Policijske uprave primorsko-goranske nizom je manifestacija obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Puštanjem crnih balona pet minuta nakon dvanaest sati naglasila se potreba za pravovremenim reagiranjem i brigom za žene žrtve nasilja. U događanju su sudjelovale Kristina Rukavina , socijalna radnica, i Iris Antolović, psihologinja u „Tiću“ kao i mnogobrojni predstavnici insitucija i udruga koje brinu o žrtvama nasilja.

Više...
 
«Početak«12345678910»Kraj»

Stranica 10 od 69
© 2010 TIĆ - zaštita djece od zlostavljanja i zanemarivanja | Izrada web stranice: NEON STUDIO