Tić Rijeka | Događanja
Međunarodni dan djece žrtava nasilja (04.06.)

Povodom tradicionalnog obilježavanja Međunarodnog dana djece žrtava nasilja, „Tić“ je poduzeo aktivnosti kojima doprinosi podizanju svijesti o problemu nasilja nad djecom kod šire i stručne javnosti.

Više...
 
Dan odgoja bez batina (30.04.)

Povodom Dana odgoja bez batina u travnju je održana aktivnost sa Ambasadorima „Tić-a“.

Više...
 
Novi ciklus škole za razvedene roditelje

U veljači 2010.g. održan je 7. po redu ciklus Škole za razvedene roditelje - program podrške razvedenim roditeljima

Više...
 
Sudjelovanje Ambasadora na tribini „Mreža znanja za sigurno korištenje Interneta i mobitela“

30. studeni 2009.

U Gradskoj vijećnici 30. studenog 2009. g. organizirali smo stručnu tribinu za osnovne škole i širu javnost. Pridružili su nam se pozvani predavači ispred riječkog Ureda pravobraniteljice za djecu, PU PGŽ i Centra tehničke kulture Rijeka. Na tribini je generalno predstavljen problem nasilja putem Interneta i mobitela, njegovi pojavni oblici i rizici za djecu i mlade. Prezentacijom rezultata istraživanja o pojavnosti nasilja putem Interneta i mobitela dan je uvid u konkretno stanje na području Rijeke te su predstavljeni preventivni programi koji se u Rijeci nude besplatno za roditelje i djecu.

Više...
 
Imenovanje Ambasadora nove generacije

18. studeni 2009

Prva generacija Ambasadora «Tića» sudjelovala je u edukativno-zabavnoj aktivnosti čiji je cilj bio potaknuti djecu na kritičko promišljanje problema nasilja nad djecom putem Interneta i mobitela te o mogućim načinima zaštite.

U „Mreži znanja…“ Ambasadori su podijeljeni u dvije grupe koje su se natjecale u prepoznavanju rizika u korištenju Interneta i mobitela. To su učinili kroz devet problemskih situacija za koje su trebali predložiti učinkovite načine izbjegavanja rizika odnosno rješavanja problema. U dobivenim odgovorima uočili smo da je ova tema djeci bliska te je ohrabrujuće da su iskazali visoku razinu poznavanja opasnosti elektroničkih medija. Usprkos tome, uočeno je da još uvijek postoje područja u kojima ih je potrebno dodatno educirati kako bi se mogli kvalitetnije zaštititi.

Više...
 
«Početak«616263646566676869»Kraj»

Stranica 68 od 69
© 2010 TIĆ - zaštita djece od zlostavljanja i zanemarivanja | Izrada web stranice: NEON STUDIO